Foscarini

Istraživanje i inovacije, negovanje kvaliteta proizvodnje, internacionalnost i maksimalna fleksibilnost su elementi koji karakterišu identitet Foscarini brenda...

 

U saradnji sa poznatim dizajnerima Foscarini brend je uspeo da kreira sopstvene linije proizvoda koje ime brenda čine prepoznatljivim i prestižnim. Foscarini brend danas ima mrežu prodajnih mesta koja čini 2500 lokacija u 50 različitih zemanja, a podržan je sertifikatom visokog standarda UNI EN ISO 9001 još od 1996. godine. Iza imena Foscarini stoji dugogodišnje iskustvo. Svaki model odgovara različitoj inspiraciji i kreativnosti velikih imena dizajna. Fleksibilnost, kvalitet i dizajn glavni su svetski referenti prepoznatljivosti Foscarini brenda, što sam brend čini jednim od vodećih proizvođača rasvete.

Tehnološka i kreativna radionica Focarini brenda razmatra, razvija i proizvodi, ne samo lampe, već čistu emociju u saradnji sa mnogim svetski poznatim dizajnerima. Foscarini brend je kompanija koja je slobodna, strastvena, nekonvencionalna i koja predstavlja srce industrije koja je u naletu. Dizajnersku i tehnološku snagu, Foscarini brend crpi iz čitavog sveta istražujući materijale i rešenja. Njihova istraživanja u ekspirementalnim ateljeima oslobođena su bilo kakvih mentalnih barijera ili tehničkih fiksacija kroz fleksibilnu, efikasnu i visoko-kvalitetnu proizvodnju, dok su prodaja i logistika usmerene ka distribuciji, sa podjednakom negom u celom svetu; od najmanje stone lampe do najvećih setova osvetljenja. Foscarini brend je fokusiran na razvijanje novih proizvoda, ali izbor za ulazak u proizvodnju pada samo na one proizvode koji su u mogućnosti da izraze nove ideje i predstave genijalnu inovativnost. Iako je inspiracija veoma cenjena, u Foscarini brendu faze razvoja traju godinama, od naprednih istraživanja, do analize materijala, oblika, procesa i operativnih modela, koja ponekad dovode do drastično različitih rezultata od inicijalnog koncepta. Zato su lampe Foscarini brenda tako inovativne izdržavajući kapric trendova, a u isto vreme postajući pravi klasici.

Preko 60 modela, više od 20 različitih materijala i više od 30 dizajnera, ujedinili su se kako bi formirali kolekciju individualnih i inovativnih lampi, od kojih svaka ima univerzalnu priču, koja je usmerena na potrebu za upadljivom lepotom. Sa iznenađujućom vizuelnom jednostavnošću koja je često rezultat komplikovane, ali skrivene tehnologije, lampe Foscarini brenda imaju besprekornu logiku koja prevazilazi konvencionalne i opšte pristupe. Od samog osnivanja u ranim 80-tim godinama prošlog veka, Foscarini brend je sarađivao sa ostalim proizvođačima lampi: sa Murano staklom na primer, zato što nije posedovao sopstvenu peć. Pošto nije bio vezan za neki određen proizvodni proces, Foscarini brend je mogao da izabere najpovoljnijeg dobavljača za svaki pojedinačni projekat. Ova sloboda je dovela Karla Urbinatija i Alesandra Vekiata, prvo kao dizajnere, a posle i kao menadžere, do situacije da su mogli da eksperimentišu sa materijalima i procesima drugačijim od duvanja stakla. Kao rezultat toga, kolekcije su mogle da se prilagđavaju promenama u svetu novih materijala i tehnologija. Foscarini brend je sarađivao sa mnogim dizajnerima, kako mladim, tako i sa već renomiranim i ustanovljenim imenima kao što su: Rodolfo Dordoni’s, Lumiere, Ferruccio Laviani, Jozeph Forakis, Patricia Urquiola, Eliana Gerotto, Luca Nichetto, Giampietro Gai, Marc Sadler i mnogi drugi.

Tress

Foscarini

Tress

od 540


X