Emu

Priča o Emu brendu počinje 8. juna 1951. godine...

 

...kada su braća Aldo i Anđelo Biscarini i Dante Menkoni odlučili da kapitalizuju njihovo iskustvo, nastalo kroz radio inžinjerstvo tokom učešća u II Svetskom ratu, osnivajući prodavnicu mašina specijalizovanih za proizvodnju vojne opreme. Sa ciljem da ispuni precizne tehničke specifikacije za ove mašine koje zahtevaju veliku otpornost na sve atmosferske uticaje, Emu brend je jedna od prvih kompanija u svetu koja je razvila i patentirala proces plastifikacije metalnih komponenti. Tako je od samog početka Emu kompanija koja je pionir u tehničkom znanju obrade i zaštite metala.

Uprkos aktuelnom trendu delokalizacije, proizvodnja metalnog nameštaja Emu brenda odvija se u Marsciano fabrici na 70.000 kvadratnih metara i zapošljava 150 radnika. Kvalitet nameštaja garantovan je potpisom “Made in Italy” i posvećenošću Emu brenda tehnološkim istraživanjima uz tekuće studije materijala i proizvodnih tehnika.

Distribucija obezbeđuje dokaz o snažnom rastu kompanije sa 20 novih Flag Ship prodavnica i 70 shop-in-shop kornera i prodavnica otvorenih u Italiji i u Evropi, kao i sa više od 1000 dilera specijalizovanih za outdoor nameštaj. Nedavno, zahvaljujući novim dizajnerskim kolekcijama, proizvodi Emu brenda su izabrani od strane najkvalitetnijih prodavnica nameštaja. Rast u prodaji i proizvodnji u poslednjih deset godina svedoči o velikoj ekspanziji kompanije Emu, koja je trenutno najveći proizvođač outdoor metalnog nameštaja i opreme u Evropi.

Zahvaljujući različitosti linija i izvanrednom proizvodnom kapacitetu, Emu brend je jedina kompanija koja pokriva izuetno široko tržište, počevši od maloprodaje u luksuznom sektoru. Linije proizvoda, koje uključuju stolice, stolove, ležaljke, nameštaj za opuštanje, dnevne sobe i aksesoari su dostupni u različitim materjialima, od metala do Emu pletenog pruća i tikovine i oni mogu zadovoljiti svaki cenovni i dizajnerski zahtev od strane potrošača.

Poslednje kolekcije Emu brenda su dizajnirane od strane međunarodno priznatih dizajnera. Imena kao što su Arik Levy, Carlo Colombo, Paola Navone, Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud, Christophe Pillet i Rodolfo Dordoni su već kreirali ekskluzivne linije za Emu brend, a ostali vrhunski internacionalni dizajneri u budućnosti će sigurno biti dodati ovom spisku.

Trenutno, kompanija sprovodi tri prioritetna zadatka. Prvi je nastavak projekta “Dizajn za Outdoor život” koji se realizuje zajedno sa elitnim svetskim dizejnerima i arhitektama kako bi doveli vrhunski dizajn enterijera i vrhunske proizvodne metode u svet baštenskog nameštaja. Drugi je da kompanija još ojača jezgro biznisa po kome je poznata, klasični metalni nameštaj i nastavi da obezbeđuje voljene proizvode vlasnicima kako privatnih vrtova, tako i za javne površine. Treći zadatak je da uloži više energije u tržište kupaca profesionalaca, krucijalnog sektora koji već zauzima vodeću ulogu u opremanju najprestižnijih turističkih lokacija na svetu. Kroz nove projekte i proizvodne linije , Emu brend će nastaviti da afirmiše svoje liderstvo na terenu.


X