CASSINA

Cassina je najčuveniji svetski proizvođač nameštaja, koji u svojim kreacijama objedinjuje savremena industrijsko tehnološka dostignuća i umetničku manufakturu...

 

Svi komadi nameštaja koji izlaze iz ove fabrike nose vanvremenski pečat, što krajnjem korisniku obezbeđuje osećaj da osim što poseduje kvalitetan i atraktivan komad nameštaja, u svom prostoru ima i deo savremene istorije dizajna.

CASSINA u svojoj plejadi dizajnera ima imena kao što su Philippe Starck, Piero Lissoni, Rodolfo Dordoni, Gio Ponti, Vico Magistretti, Jean Marrie Massaud. Ono što CASSINA brend izdvaja od svih ostalih vrhunskih proizvođača nameštaja je jedinstvena kolekcija "Cassina I Maestri" posvećena velikanima perioda Moderne: Le Corbusieru, Rietveldu, Mackintoshu, Asplundu, Wrightu i Charlotte Periand i Francu Albiniju. Kolekcija I Maestri sastoji se od autentičnih komada nameštaja koji imaju ugraviran serijski broj i potpis autora.

“Amadeo Cassina“ kompanija osnovana je od strane braće Ćesarea i Umbreta Cassina 1927.godine u mestu Meda, Brianza u Severnoj italiji. Posle rata, Cassina je nastavila da uvećava svoju veličinu i slavu proizvodima koji pokrivaju širok asortiman nameštaja, uključujući stolice, fotelje, stolove, sofe i krevete.

Transformacija kompanije dodatno je ojačana povećavanjem aktivnosti u saradnji sa turističkim brodovima kruzerima, vrhunskim hotelima i restoranima, koje su činile značajan deo ukupnih aktivnosti CASSINA brenda sve do sredine 60-tih godina i posle.

1964. godine rođena je pomenuta kolekcija "Cassina I Maestri" u čijem su stvaranju i dizajniranju  učestvovali Le Corbusier, Pierre Jeanneret and Charlotte Perriand, najvažnija imena dizajna u 20-tom veku. Danas je Cassina ekskluzivni nosilac svetske licence za Le Corbusier dizajn. 1968. godine je kolekcija "Cassina I Maestri" proširena pridruživanjem prava na neke od Bauhaus predmeta. 1971. godine pridružen je dizajn Gerrit Rietveld, Frank Lloyd Wright, a 1972. godine Charles Rennie Mackintosh. Kolekcija je takođe dopunjavana i 1983. godine uključivanjem nameštaja dizajnera Erik Gunner Asplund, 1986. godine priključivanjem prava Frank Lloyd Wright fondacije uključujući Barrel stolicu iz 1937. godine i na kraju 2004. godine priključen je nameštaj Charlotte Perriand.

Danas Cassina brend ima prodavnice u Milanu, Parizu, Njujorku i Tokiju. Cassina brend svoje proizvode danas distribuira u celom svetu ekskluzivno kroz ovlašćenu mrežu Cassina dilera. Cassina proizvodi su dizajnirani kako za krajnje klijente tako i za profesionalne. Profesionalni klijenti obuhvataju luksuzne hotele i restorane, javne prostore, kancelarije i prostorije za odmor.

RADAR

CASSINA

RADAR

Cena na upit

MODUS VIVENDI

Modus Vivendi: Smiljanićeva 11, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 11 30 87 588

RADNO VREME: Pon-Pet: 9:00h - 17:00h

www.modvivent.com

O DISTRIBUTERU MODUS VIVENDI

modus-vivendi-cassina-namestaj

Modus Vivendi zastupa u Srbiji čuvene italijanske kompanije Cassina, Alias i Fontana Arte, koje na najbolji mogući način prezentuju prepoznatljivi „Made in Italy“ stil, kvalitet i ekstravaganciju...

 

Umetnost, arhitektura i dizajn nisu samo profesije, već i svojevrstan ''modus vivendi''. Modus vivendi kao termin, između ostalog, predstavlja i sporazum između onih koji žele da se razlikuju. Mi u MVE verujemo da je lepota posledica funkcionalnosti i komfora, a da se dobar dizajn krije u fuziji različitih stilova i trendova, savremenog i klasičnog, kolorita i transparentnosti, svedenih i frivolnih formi.

Bazna odrednica našeg rada su kvalitet, umeće i inovacija. Stoga se za saradnju sa nama odlučuju sofisticirani, edukovani ljudi, spremni da pomeraju granice, vođeni dobrim ukusom i sposobnošću da prepoznaju sve što poseduje prave, vanvremenske vrednosti.

Čuvene italijanske kompanije Cassina, Alias i Fontana Arte, koje na najbolji mogući način prezentuju prepoznatljivi „Made in Italy“ stil, kvalitet i ekstravaganciju odabrale su nas za svoje autorizovane distributere za Srbiju.

Kao pristalice total dizajna i personalizovanih enterijera, odučili smo se da Vam na jednom mestu ponudimo sve usluge koje Vam mogu zatrebati u procesu kreiranja atraktivnog, harmoničnog i jedinstvenog ambijenta:

Projektovanje rezidencijalnih, poslovnih i komercijalnih enterijera

Stručni konsalting u oblasti opremanja enterijera

Opremanje enerijera vrhunski dizajniranim nameštajem i rasvetom kompanija Cassina, Alias i Fontana Arte, kao i drugih renomiranih italijanskih proizvođača

Izvođenje enterijerskih radova

Opremanje enterijera dodatnom opremom putem razvijene mreže naših saradnika i poslovnih partnera na domaćem i inostranom tržištu


X