BORAS

Borastapeter je najstariji i najpoznatiji švedski brend, kao i najprodavaniji brend zidne tapetarije...

 

Uprkos klasičnoj i vanvremenskoj tradiciji ovog brenda, Borastapeter je brend koji se kontinuirano razvija u pravcu potpunog zadovoljenja tržišta dizajnom, bojama i teksturama. Svojim inovativnim komadima, Borastapeter brend za cilj ima da bude inspiracija i uzor svim učesnicima na tržištu tapeta.

O ovom poznatom brendu se možda nikada ne bi ispričala priča i nikada ne bi smo saznali za njiihove kreacije da Valdemar Andern i mnogi ljudi iz njegovog okruženja nisu verovali u njegovu početnu i tada inovativnu ideju za dekoraciju doma. Valdemar je bio veoma hrabar i sposoban čovek, čija su se vera u sebe i preduzetnička snaga zadržale i dan danas. On je svoju fabriku tapeta osnovao 1905.godine, i tako lansirao brend Borastapeter na put velikog uspeha. Za kratko vreme, Borastapeter brend postaje vodeći proizvođač tapeta u nordijskim zemljama, sa popularnošću koja konstatno raste. Jedna od glavnih osobina svih njegovih dizajna je inovacija, koja na jedinstven način inspiriše i privlači različite tipove ljudi.

Borastapeter poseduje “inhouse” dizajn studio gde njihov tim dizajnera radi na razvoju novih kolekcija. Freelance dizajneri i mladi talenti takođe učestvuju kako bi podelili ideje i izbrusili svoje veštine u realnom svetu proizvodnog okruženja. Uz brend Borastapeter možete pronaći portfolio švedskog i internacionalnog dizajna zasnovanom na klasičnom ili savremenom stilu.

Priroda je nepresušan izvor inspiracije za Borastapeter. Fabrika poznata kao malo umetničko delo nalazi se pored švedskog grada Borasa i u njoj se primenjuju pored klasičnih metoda štampe i inovativni efikasniji proizvodni procesi. U proizvodnim procesima koriste se boje i lepkovi isključivo na vodenoj bazi, a papir koji se koristi kao sirovina potiče iz jednog od svetski najekološkijih reciklažnih programa. Kupci to umeju da cene, jer su prirodni i reciklirani materijali, kao i podizanje svesti o ekologiji i ekološki održivim proizvodnim procesima, trendovi koji su u porastu.

Borastapeter je deo skoro svakog švedskog doma već više od jednog veka. Ako ste bili u Švedskoj sigurno ste do sada videli neku od njihovih tapeta. Većina Šveđana ima neki odnos i bila je u kontaktu sa Borastapeterom. Snažna poruka Borastapeter proizvoda dolazi iz njihovog trajnog dizajna. Jednostavno, te tapete deluju vanvremenski i moderno u isto vreme. Borastapeter je glavni izvor inspiracije pronalazio u prirodi Švedske, u klimatskim uslovima i nordijskom svetlu. Ovo se jasno može videti ako pogledate u njihovu ogromnu arhivu tapeta koje su jedinstvene, svaka na svoj način. Iako stalno eksperimentišu sa novim tehnikama, materijalima i umetničkim, odnosno dizajnerskim izrazom, veliki deo duše Borastapetera leži u klasičnom stilu. Zajedno sa izvanrednom izradom koja je tapetama dodelila specijalan karakter, došla je i reputacija koja se proširila daleko preko granica Švedske.

POLY DEC d.o.o.

POLY DEC d.o.o.: Požeška 67a, Beograd, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 11 3059 423

www.polydec.rs

O DISTRIBUTERU POLY DEC d.o.o.

polydec-tapete-tekstil-zavese-dekoracija

Kompanija POLY DEC, sa sedištima i salonima u Beogradu, Podgorici i Banja Luci, specijalizovana je za opremanje, dizajniranje i projektovanje enterijera različitih namena...

 

POLY DEC je ekskluzivni uvoznik i distributer nekih od vodećih svetskih brendova u oblasti dekoracije enterijera. Dugogodišnje iskustvo u radu, tim arhitekata koristi da svojim klijentima osmisli prostor po ličnoj meri i želji, obogaćen najkvalitetnijim materijalima. Bilo da je reč o rezidencijalnim, stambenim ili javnim objektima, cilj je oplemenjen prostor u kome je boravak pravo zadovoljstvo. Zidovi obloženi najfinijim tapetama od svile, lana, trske, kvarca i granita, dvoslojni parketi od najplemenitijih evropskih i egzotičnih vrsta drveta, dekorativni elementi od poliuretana klasičnog ili modernog dizajna, elegantne tkanine od najfinijih prirodnih materijala za zavese, draperije ili tapaciranje nameštaja, samo su deo programa koji je u ponudi. U prijatnom ambijentu POLY DEC salona, ljubazno i stručno osoblje nudi usluge konsaltinga i pomaže u odabiru i kombinovanju različitih materijala kako bi krajnji rezultat zadovoljio želje i potrebe klijenata.

Prilikom projektovanja enterijera, svakom klijentu se pristupa individualno, a rešenja mogu biti moderna, minimalistička, klasična, eklektična, retro ili rustična, ali uvek odmerena i dobro usklađena sa postojećim elementima u prostoru i zahtevima klijenata.

POLY DEC je porodična firma koja je osnovana 2000. godine sa osnovnom idejom da na naše tržište vrati tapete kao dekorativnu oblogu zidova. Dizajn, kao i tehnologija proizvodnje tapeta, su tokom proteklih decenija toliko uznapredovali da se njihovom primenom omogućava niz različitih rešenja na planu atmosfere i originalnosti. Zidovima se na taj način daje nov karakter, dubina, dinamičnost... Izgled zida se može promeniti od veoma jednostavnog do raskošnog i kompleksnog u zavisnosti od želja, ukusa i kreativnosti.

Proizvodi koji upotpunjuju vizuelni koncept zida i savršeno prate zidne obloge su dekorativni elementi od poliuretana, duropolimera i polistirina belgijske kompanije ORAC. Kao savremena zamena za gips, ovi materijali su čvrsti, dugotrajni i pogodni za lako postavljanje. Danas su ORAC kolekcije dovoljne za one koji traže proizvode koji će svaki prostor učiniti udobnim, originalnim i otmenim, jer je asortiman proizvoda širok i kompletan. Kao dodatak različitim ugaonim i ravnim lajsnama, tu su i plafonske rozete, pilastri, stubovi, sokle, niše, pervajzi, konzole, paneli, rasveta... ukratko, sve što će prostoru dati novi izgled za veoma kratko vreme.

Veliki udeo u kreiranju atmosfere prostora predstavljaju i dekorativne tkanine, koje svojom teksturom i volumenom običan prostor pretvaraju u prijatan ambijent. Od mirnog i elegantnog mat ili sjajnog lana, preko sportskog pamuka grubog tkanja, do raskošne i ekstravagantne vezene svile i mekog reljefnog ili glatkog pliša... inspiracija je nepresušna. Odabirom idealne tkanine stvara se mogućnost kreiranja savršene atmosfere u kojoj se oseća pozitivna energija, kreativnost i autorski pečat korisnika. Zavese, draperije, dekorativni jastučići, prekrivači, abažuri, stolnjaci, uz mogućnost kombinovanja sa odgovarajućim trakama, resama ili kićankama, obezbeđuju domu atmosferu ušuškanosti i elegancije.

Da bi san o idealnom prostoru bio potpun, dizajneri italijanske kompanije Margaritelli su proizveli savršen dvoslojni parket. U saradnji sa profesorom Guigliermom Giordanom, pre trideset godina nastao je najpoznatiji od svih brendova parketa - Listone Giordano. Odabir najfinijih specijalno uzgajanih vrsta drveta i završna obrada koja postavlja nove standarde za čvrstoću i prirodan izgled su dobitna kombinacija za postizanje elegancije i visokog kvaliteta enterijera.

Najbolji svetski dizajneri u saradnji sa vrhunskom tehnologijom proizvodnje tapeta, danas omogućavaju da zidovi izgledaju kao da su obučeni u lan, svilu, jutu, bambus, kvarc, granit, pliš... Izbor različitih motiva, završne obrade i teksture, kao i mogućnost postavljanja foto tapeta, zidovima daju nov karakter, dubinu, dinamičnost... Izgled zida se može promeniti od veoma jednostavnog do raskošnog i kompleksnog u zavisnosti od želja, ukusa i kreativnosti. Tapete se mogu postavljati u stambene, rezidencijalne ili javne objekte, poslovne prostore, hotele, restorane, škole, bolnice...

Odabirom idealne tkanine stvara se mogućnost kreiranja savršene atmosfere u kojoj se oseća pozitivna energija, kreativnost i autorski pečat korisnika. Zavese, draperije, zamračivači, dekorativni jastučići, prekrivači, abažuri, stolnjaci, uz mogućnost kombinovanja sa odgovarajućim trakama, resama ili kićankama, obezbeđuju atmosferu ušuškanosti i elegancije, kako u stambenim, tako i u javnim objektima. Za opremanje hotela, postoji poseban program sa svim neophodnim atestima i sertifikatima.


X