BERNARDAUD

Priča o brendu Bernardaud ima korene u gradu Limožu u Francuskoj, gde počinje i priča o francuskom porcelanu 1768. godine kada je žena iz sela Saint-Yrieix La Perche, pored Limoža, otkrila meku belu glinu koju je ona koristila za izbeljivanje posteljine...

 

Eksperti su identifikovali ovu supstancu kao Kaolin: krucijalni, dugo traženi sastojak koji je odgovoran za otpornost, trajnost i besprekornost savršenog porcelanskog preliva. Potraga za ovim tajnim sastojkom je potrajala četiri veka od kada je Marko Polo otkrio kineski porcelan. Otkrićem kaolina u Francuskoj označeno je rođenje industrijski i kulturno značajnog Limož porcelana. Uz ovu istorijsku pozadinu dva preduzetnika industrijalca su, primetivši povećanje upotrebe porcelanskih servisa za ručavanje, otvorili fabriku u Limožu 1863. godine. Izgradnja železničke pruge u ovom regionu omogućila im je da svoje proizvode mogu distribuirati na više tržišta.

Šegrt u radionici Leonard Bernardaud se istakao među radnicima, a dvadeset godina kasnije on će postati direktor prodaje i vlasnički partner u kompaniji. 1900. godine Leonard Bernardaud stekao je vlasništvo nad kompanijom i dao joj svoje ime. Povećao je proizvodne kapacitete fabrike i otvorio nova tržišta uključujući i značajno tržište SAD. Leonarda su nasledili njegovi sinovi Jacques i Michael Bernardaud. Braća su želela da osiguraju održivost kompanije tokom Velike depresije i II Svetskog rata, sarađujući sa umetnicima kako bi proširili asortiman svojih prefinjenih proizvoda. 1949. godine oni su hrabro predstavili prvu peć na gas koja je radila 24 časa dnevno. Ova “zelena inicijativa” osigurala je konstantnu temperaturu pečenja koja je omogućila pečenje većeg broja komada sa manje defekata. Kao rezultat postignuta je industrijska proizvodnja u skladu sa najvišim industrijskim standardima izrade bazirane na umetničkim tehnikama po kojima je kompanija poznata.

U stalnom nastojanju da istraže potencijal materijala sa njihovim potpisom, Bernardaud brend koristi tradicionalnu ekspertizu kako bi osvojili nove teritorije i ponudili kolekcije koje su relevantne u svim aspektima savremenog života. Kako bi sačuvali imidž porcelana kao kulturne baštine, Bernardaud brend iznova angažuje dizajnere, umetnike i renomirane kuvare da pomognu u kreiranju prelepih i funkcionalnih predmeta koji ističu kvalitet porcelana. Od dizajna enterijera (dekorativni predmeti, nameštaj, osvetljenje) do opreme za obedovanje (servis za ručavanje kod kuće ili u restoranu) i lično ukrašavanje (kolekcije nakita), porcelan može biti sveprisutan i pojaviti se tamo gde se najmanje očekuje.

Iako u industriji dominiraju različite marketing strategije, Bernardaud brend ostaje veran svojoj jedinstvenoj filozofiji: preuzmi puls tržišta, onda donesi odluke zasnovane na intuiciji i iskustvu. Kvalitet je sastavni deo kulture, stremljenja i misije Bernardaud brenda. Bernardaud brend nameće stroge standarde i posvećenost obučenih profesionalaca na svakom koraku dugačkog procesa proizvodnje, za svaki od svojih prefinjenih porcelanskih proizvoda. Svaki od umetnika – od modelara do kolorista, završnih ili međufaznih dekoratera, proizvode proveravaju svojom rukom. Svaki umetnik potvrđuje da svaki od proizvoda ispunjava Bernardaud kriterijume kvaliteta. Ovo je od veoma velike važnosti, jer svaki sledeći korak u procesu proizvodnje zavisi od prethodnog i proizvod mora biti perfektno priremljen za svaku narednu fazu. Kvalitet i vrednost pojedinih porcelanskih proizvoda mogu biti izraženi i kroz potrebno vreme za njegovu proizvodnju i uzastopne operacije sušenja i pečenja. Na primer, potrebno je najmanje nedelju dana i 50 umetnika da bi se završio čajnik. Veština ovih umetnika je odgovorna za kreiranje lepote linija na vazi, dizajn činije ili dekoracije tanjira.

ECUME

BERNARDAUD

ECUME

od 88.128 rsd

ECAL

BERNARDAUD

ECAL

Cena na upit

SUN, MOON & STARS

"Sun, Moon & Stars" - Nušićeva: Nušićeva 25, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 62 333 005

www.sunmoon-stars.com

O DISTRIBUTERU SUN, MOON & STARS

Sun, Moon & Stars je ekskluzivni distributer dekorativnih predmeta i kuhinjskog posuđa u Srbiji za najčuvenije svetske kompanije Rosenthal, Swarovski, WMF, Villeroy&Boch, Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe&Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis, Lalique...


Sun, Moon & Stars je lanac luksuznih prodavnica koji posluje u okviru građevinske kompanije Intergradnja Coop, osnovane 1992. godine, specijalizovane za oblast niskogradnje i putarstva. Od 1998. godine proširujući svoju delatnost na oblast trgovine, kompanija postaje zvanični i ekskluzivni distributer za teritoriju SR Srbije vrhunskih proizvoda od najkvalitetnijeg porcelana, kristala i hromiranog čelika najčuvenijih svetskih kompanija Villeroy & Boch, Rosenthal, Swarovski i WMF.

Realizujući profesionalni cilj da Beogradu ponudimo najveći izbor kvalitetnih proizvoda za opremanje domaćinstva, najznačajnijih svetskih proizvođača, plejadi čuvenih brendova priključujemo i Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe & Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis i Lalique.

Od 2008. godine proširujemo delatnost otvaranjem Showroom-a za opremanje hotela, restorana, catering službi i drugih ugostiteljskih objekata (HORECA) ekskluzivnim proizvodima sitnog inventara poznatih gastronomskih kompanija: Villeroy & Boch, Rosenthal, Bernardaud, Christofle, Robbe & Berking, Sambonet, Paderno i drugih.

Danas, Intergradnja Coop ima tri maloprodajna ekskluzivna objekta “Sun, Moon & Stars” u samom centru Beograda, uredjena i opremljena po najvišim svetskim standardima.

Tokom 2011. godine otvorena je i prva specijalizovana luksuzna prodavnica koja na više od 500m² prodajnog prostora nudi vrhunski dizajnirano i visokokvalitetno stono kuhinjsko posuđe i dekorativne predmete najznačajnijih svetskih proizvođača porcelana, kristala, stakla, hromiranog čelika i srebra.


X