ALESSI

alessi-aksesoar-dekor

Istorija kompanije Alessi počela je 1921. godine, a ova italijanska dizajnerska fabrika stvorila je veliki broj remek dela italijanskog dizajna, osmišljenih od strane više od 200 najtalentovanijih dizajnera iz celog sveta...


Alessi je jedna od onih kompanija koja podrazumeva tipičan fenomen italijanske industrijske kulture, naročito one koja se odnosi na “Italijanske Dizajnerske Fabrike”.

Alessi porodica potiče iz siromašne doline kod italijanskih Alpa, blizu Švajcarske, a u tom mestu postoji duga tradicija ručnog obrađivanja drveta i metala koje je opstalo do danas.

Jedan od članova familije, Karlo, bio je industrijski dizajner zaslužan za gotovo sve proizvode koji su se pojavili u katalogu u periodu od 1935. do 1945. godine. Iako se ova kompanija oslanja na modernu, industrijsku tehnologiju, njihov rad ipak ima korene pre svega u kulturi ručnog obrađivanja.

Tokom prethodnih nekoliko decenija, ova fabrika je radila sa različitim materijalima: od porcelana i stakla, do drveta i plastike. Za svaki od ovih materijala, stvoreno je svojstveno proizvodno rešenje. Predmeti koji se prave od ovih materijala, danas se proizvode na različitim lokacijama širom sveta, ali i dalje su u potpunosti Alessi predmeti: zamišljeni sa istom izvrsnošću u dizajnu, proizvedeni sa istom negom kada je u pitanju kvalitet, i karakteristični posebnim spojem ekscentričnosti i stila, lucidnosti i kulture i ironije i elegancije, koji čine da svi proizvodi poseduju notu jedinstvenosti.

Neki od partnera fabrike Alessi su British Arts & Crafts, Austrian Wiener Werkstaette, kao i German Bauhaus. Ovaj zajednički rad podrazumeva kombinovanje poezije, kreativnosti, kulture, vizionarstva, iskrenosti, modernosti i savršenog dizajna. Alessi nudi svoje veštine i vizije dizajna kompanijama koje ne rade uvek u tom polju. Ove kompanije su veoma specijalizovane u svojim poljima, a uz pomoć Alessi umeća stvaraju se predmeti za modernu publiku 21. veka.

Pravi doprinos civilizovanom razvijanju savremenog potrošačkog društva, koji industrija kao što je Alessi može da napravi, vidljiv je u tome što ova kompanija teži da bude umetnički medijator koji pokušava da stvori nove predmete, pomažući nam da dešifrujemo sopstvenu modernost.

NOVOLUX

Novo Lux Voždovac: Grčića Milenka 83 , 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: 011/344 77 64

RADNO VREME: Pon-Pet: 9 - 20h; Sub: 9 - 17h; Ned: 10 - 14h

www.novolux.rs

O DISTRIBUTERU NOVOLUX

Novolux je osnovan 1990. godine i za ovo vreme izrastao je u lidera u distribuciji i prodaji rasvete.

Zahvaljujući efikasnosti i fleksibilnosti u kombinaciji sa znanjem, iskustvom, novim idejama i profesionalnom pristupu, Novolux je danas firma sa preko 60 zaposlenih, 6 prodajnih salona i savremenim kancelarijskim, izložbenim i magacinskim prostorom. Novolux zastupa ili je diler niza poznatih italijanskih, nemačkih i austrijskih proizvođača rasvete. Taj broj se iz godine u godinu uvećava i proširuje.

Pored rasvete prodajni program se poslednjih godina proširuje na nameštaj i detalje za unutrašnju dekoraciju. Cilj nam je da kupac na jednom mestu može da pronađe sve za opremanje svoga doma ili radnog prostora.

Kvalitetni materijali, često kombinovani na neobičan, ali harmoničan način, stvoreni su sa kreativnošću najpoznatijih svetskih dizajnera.

Ljubazno i stručno osoblje Novolux-a uvek je tu da izadje u susret specifičnim željama, a naši aduti su: profesionalnost, korektnost, fleksibilnost i kvalitet.


X