Travijata iz Pariza na velikom platnu bioskopa Fontana

Diana Damrau briljirala u glavnoj roli...

Svi ljubitelji opere uživaće u jednoj od najčešće izvođenih opera na svetu, popularnoj ’’Travijati’’ Đuzepea Verdija, u bioskopu Fontana 25.januara u 19h. U okviru projekta pod nazivom PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU koji realizuju Art and Popcorn i Fame Solutions, a  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, gledaoci će osetiti čari čuvene pariske opere sa Dianom Damrau u glavnoj ulozi.  Slavna diva je svojim izvođenjem oduševila i NewYork times koji je u  kritici istakao njenu izvanrednost kao širok raspona vokalnih boja koje savršeno pristaju svim segmentima uloge u ’’Travijati’’.

Opera ’’Travijata’’ rađena je po libretu Frančeska Marija Pjave, prema drami Dama s kamelijama. Premijerno je izvedena davne 1853.godine u Veneciji.

U nastavku sezone, gledaoce očekuju izvođenja opera “Pepeljuga” 15.februara, “Norma” 22.marta, iz  Verone stiže ’’Aida’’, a iz Ciriha ’’Toska’’ u aprilu. U maju gledaoci će pratiti ’’Madam Baterflaj’’ antičkog pozorišta Taormina.

Osim gledalaca u Beogradu, ova izvođenja biće dostupna i gledaocima u Subotici ( bioskop Eurocinema) i  Leskovcu (Leskovački kulturni centar).

Više informacija na www.bioskopfontana.rs

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group