Preminula Džeki Kolins

Poznata autorka Džeki Kolins, jedna od najpopularnijih književnica na svetu, preminula je u subotu 19. Septembra od raka dojke u 77. godini...

Džeki je rođena  4. oktobra 1937. godine u Velikoj Britaniji i tokom života je prodala preko 500 miliona knjiga u 40 zemalja sveta, od kojih je osam ekranizovano. Njena dela nailazila su na uspeh iako su za mnoge ostala skandalozna, no retki su oni koji nikada nisu pročitali barem jedan segment.

Kolins je želela da svoju dijagnozu zadrži privatnom, pa kada je saznala da je u pitanju četvrti stadijum pre nešto više od šest godina u početku je rekla samo svojim ćerkama, Trejsi(54), Tifani(48) i Rori(46). Čak nije govorila ni svojoj sestri, glumici Džoan Kolins, do pre samo nekoliko nedelja.

"Potpuno sam očajna. Bila je moj najbolji prijatelj i divim se kako se izborila sa ovim. Bila je divna, hrabra i prelepa osoba i ja sam je mnogo volela", rekla je Džoan za magazin People.

O svom oboljenju Džeki je otvoreno progovorila upravo za magazin People manje od nedelju dana pre smrti. "Kada se osvrnem na prošlost, ne žalim za bilo čim što sam uradila. Sve sam radila na svoj način, kako bi rekao Frenk Sinatra. Od kako je postavljena dijagnoza napisala sam pet knjiga, živela sam svoj život, putovala po celom svetu, nisam odbijala promocije knjiga i niko nije saznao do sada kada se osećam dovoljno snažno da otvoreno kažem svima", rekla je autorka tom prilikom.

"Uz neizmernu tugu obaveštavamo da je naša prelepa, dinamična i jedinstvena majka, Džeki Kolins, preminula od raka dojke. Živela je fantastično ispunjenim životom i bila je obožavana od svoje porodice, prijatelja i miliona čitalaca koje je zabavljala više od četrdeset godina. Bila je prava inspiracija, istinski pokretač i primer žena u fikciji, kao i celokupne kreativne snage. Nastaviće da živi kroz likove iz njenih knjiga, ali nama već toliko nedostaje da se rečima ne može opisati", navedeno je u saopštenju za medije njene porodice.

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group