Izložba „Grad“ Sare Ilić Gorgiev i Katerine Sokolove

Zajednička izložba Sare i Katerine će se održati u Cafe Art Galeriji u Topolskoj 18...

Otvaranje izložbe „Grad“ će biti 23. aprila u 19h. Obe slikarke su bile inspirisane temom „Grad“, tako da ćete moći da vidite Sarine ogrlice, ručno slikane pigmentima na malim slikarskim platnima dimenzija 7x7 cm i Katerinine slike rađene laserom na teksasu u dimenzijama 20x20 cm. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Sara Ilić Gorgiev je rođena 1986. godine u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konservaciju u Beogradu, na odseku freskoslikarstva. Pored slikarstva, radi ilustracije za dečje knjige i edukativne igre. Njene ilustracije se mogu videti u časopisu „Svetosavsko zvonce“, u delima izdavačkih kuća „Znamenje“ iz Pirota, „Laguna“ iz Beograda i „Orthodox Lighthouse“ iz Čikaga. Sarine ilustracije i ikone su izložene u Galeriji „Open Art Studio“, Terazije br. 1, (pasaž) u Beogradu. Učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji i imala dve samostalne.

Katerina Sokolova je rođena 1988. godine u Kočanima, R. Makedonija. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Skoplju, na odseku slikarstva sa scenografijom. Bavi se eksperimentalnim grafičkim dizajnom, radi ilustracije, instalacije i slikarske performanse. Učestvovala je na kolaborativnim projektima u Makedoniji, kolonijama, radionicama, slikarskim performansima, grupnim izložbama, a imala je i dve samostalne.

Za više informacija: 
 

sarailic86@yahoo.com

https://www.facebook.com/Sara-Ilic-ilustracije-i-ikone

katerina_sokolova@yahoo.com

katerina_sokolova@hotmail.com

http://katerinasokolova.crevado.com 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group