Izložba Sabine Hauswirth u hotelu Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill Hotel, Belgrade Vas sa velikim zadovoljstvom poziva na izložbu „Icons of Motion“ (,,Ikone pokreta’’) istaknute austrijske fotografkinje Sabine Hauswirth u okviru Belgrade Photo Month festivala, 18. aprila do 02. maja 2017. u lobiju hotela, ulica Bulevar Vojvode Mišića 15.

Težeći za transdisciplinarnom saradnjom zasnovanom na razmeni, koja ide izvan granica žanra, fotografkinja Sabine Hauswirth portretiše protagoniste savremenog performansa i kulturne scene preko krovova Beča.

„Icons of Motion“ je naslov serije forografija savremene scene performansa u Beču i prikazuje kulturne aktere na bečkim krovovima. Snimci otkrivaju pojedince koji sami sebi postavljaju pozornicu, dopuštajući da istovremeno nastanu ikone umetnosti.

Baš kao što krovni pejzaži predstavljaju znak i potpis svojim siluetama, ekspresivna lica protagonista i njihov samosvesni mir odražavaju kreativne elemente grada. Izgradnja i arhitektura svake zgrade je je idiosinkratični element u specifičnoj silueti Beča, individualna kao što su tela ljudi. Krovovi pružaju uvid i perspektive za vizuelni ugao foto-aparata, predstavljajući pojedince kao znamenitost od vitalnog značaja.

“Ikone pokreta” bile su deo meseca fotografije (“Monat der Fotografie”) u Beču u novembru 2016.
a internacionalno prepoznata umetnica Sabine Hauswirth premijerno će predstaviti svoje radove beogradskoj publici na izložbi koja će biti otvorena za javnost svakog dana od 19. aprila do 02. maja 2017. u lobiju hotela Radisson Blu Old Mill uz slobodan ulaz za sve posetioce.

Biografija umetnice: Sabine Hauswirth, rođena 1963. u Beču je internacionalno aktivna fotografkinja, čiji su radovi predstavljeni u muzejskim i privatnim zbirkama. Njen umetnički portfolio sadrži višeslojne portrete izuzetnih ličnosti. Između ostalih, Sabine Hauswirth portretisala je druge umetnike kao što su David Bowie, Mario Vargas Llosa, Dennis Hopper, Christian Ludwig Attersee, Friederike Mayröcker, Harri Stojka, Jude Law, Hermann Nitsch, Nicholas Ofcarek ili Christine Nöstlinger. Sabine Hauswirth živi i radi u Beču.

Više informacija: www.sabinehauswirth.com

Radisson Blu Old Mill Hotel, Belgrade realizacijom ovog projekta ima za cilj da doprinese razvoju umetničke scene, da upozna svetske umetnike sa Beogradom, srpskim narodom i kulturom, kao i da postane podsticaj novih saradnji umetnika i institucija u budućnosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group